luni, 14 februarie 2011

24 ianuarie 2011 – Unirea Principatelor Române

          24 ianuarie, o zi în care au dat mână de la mână elevii claselor a III-a A şi a IV-a B, Şc. nr.1 Independenţa. Împreună cu doamnele învăţătoare Elena Costin şi Maricela Paraschiv, au venit în vizită la Biblioteca Comunală Independenţa pentru a cunoaşte şi respecta valorile fundamentale ale istoriei şi culturii româneşti, a cunoaşte însemnătatea zilei de 24 ianuarie, să citească povestiri istorice legate de acest eveniment.
         S-au realizat cadrane despre unire, au avut loc prezentări PowerPoint.
         Elevii clasei a III-a aflând în final despre Cuza că a fost: viteaz, bun, isteţ; că domnind a unit şi apărat Principatele Române, având curaj şi luptând pentru ţară.

duminică, 13 februarie 2011

15 ianuarie 2011


15 ianuarie 2011 –“Porni Luceafărul”-
Pentru bibliotecă, a devenit o tradiţie ca în fiecare an, pe 15 ianuarie, să avem o zi dedicată lui Eminescu, în care să aducem un omagiu celui ce a fost “Luceafărul poeziei româneşti.”
Elevii claselor a III-a A şi a IV-a B, îndrumaţi de doamnele învăţătoare Elena Costin şi Maricela Paraschiv, prin vizita lor la bibliotecă au avut ca obiective:
v    Să cunoască semnificaţia zilei de 15 ianuarie;
v    Să cunoască viaţa şi opera marelui poet român Mihai Eminescu;
v    Să ştie să recite poezii din opera poetului;
v    Să trăiască sentimentul patriotic transmis de mesajul poetic al poeziilor;
v    Să cunoască alte personalităţi ai culturii române, prietene cu Eminescu.
În final: elevii clasei a III-a A, au descoperit că Mihai Eminescu a fost: talentat, inteligent, bun şi prietenos; a trăit – scriind, publicând, iubind şi îndrăgind; a cântat natura, dragostea, iar cei din clasa a IV-a, prin interpretarea lor: ne-au reamintit cât sunt de frumoase poeziile.