duminică, 2 iunie 2013

1 Iunie 2013 în Independenţa



 Ştiaţi că: Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în luna octombrie 1953 şi că ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a, sponsorizat fiind de Uniunea Internaţională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva.
În prezent, 1 iunie este sărbătorită în aproximativ 30 de ţări din diverse motive.
Alte ţări au ales o altă dată pentru marcarea acestei zile.

 În România se sărbătoreşte în fiecare an la 1 iunie. 

Ziua Copilului este o sărbătoare care înseamnă veselie şi voie bună şi reprezintă, totodată, o zi în care adulţii sunt invitaţi să îi respecte pe copii mai mult, să îi facă fericiţi.
Obiceiurile legate de această zi sunt multe şi variate. Sunt oferite cu acest prilej de către adulţi: bomboane, ursuleţi de pluş, baloane colorate, şi sunt organizate petreceri-surpriză, dansuri tradiţionale, manifestări sportive, excursii.

Piticii grupei pregătitoare de la Şcoala gimnazială nr.1 Independenţa, împreună cu  d-na înv. Stan Gina au sărbătorit această zi printr-o vizită la Biblioteca Comunală Independenţa unde au vizionat desene animate, le-au fost oferite bomboane şi baloane şi au dansat pe scena Căminului Cultural.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu